luni, 11 ianuarie 2010

Mda....

Căscăm miraţi şi entuziasmaţi ochii la filme 3D, ascultăm muzici în cele mai 7.1 sisteme audio, urmărim cu uimire şi invidie uneori progresele făcute în industria calculatoarelor, a automobilelor, telefoanelor mobile, aparatelor foto/video...mă rog, completaţi voi cu chestiile pe care aveţi pusă pata.
Nu pierdem nicio ocazie în care ne putem lăuda cu românii ajunşi să lucreze pe la diverse firme cu renume de pe întreg mapamondul, Microsoft, Nokia etc. Ridicăm în slăvi inteligenţa made in Romania, însă fabricată doar pentru export. Subliniem faptul că fără aportul acestor români de care vă vorbesc nu ar fi fost posibilă realizarea a cutare tehnologie high-end sau construirea cutărui gadget de ultim răcnet (exagerăm puţin în faza asta, dar deh, suntem mândri că sunt de-ai noştri).
Inevitabil, apare şi întrebarea cârcotaşă (?!): de ce nu le creăm condiţii de lucru aici în ţară? De ce nu facem ceva pentru a opri exodul creierelor?
Nu pot să vă răspund. Pot doar să vă spun că anul ăsta bugetul pentru cercetare e mai mic decât anul trecut, tinzând astfel spre zero, iar cercetătorii nu şi-au mai văzut salariile (enorme, cred că vă daţi seama) de câteva luni bune.

Niciun comentariu: