joi, 31 ianuarie 2008

simpla intrebare

Din curiozitate si in urma unor discutii infocate cu niste amici, care nu au avut niciun rezultat, dati-mi voie sa va intreb o chestie... V-a placut King Kong, si daca da, de ce? Ati fi de un real ajutor daca ati raspunde, multumiri anticipate celor care o vor face. Va voi explica apoi si tema discutiei...

5 comentarii:

Adrian spunea...

Daca mai conteaza...
Sincer sa-ti spun, dupa mine sunt 2 categorii de filme: cele pe care le vezi o singura data si e mai mult decat suficient, si cele pe care le poti revedea de oricate ori.
King Kong face parte din prima categorie. Efecte speciale si atat. Si nici alea sa ma dea pe spate.
Povestea nu e una impresionanta, gorila nu prea avea glume in program... hai sa zicem ca am o slabiciune pt NY si mi-a mai atins un pic coarda sensibila. Dar atat.
Imi plac mie SF-urile, dar nu, chiar nu mi-a placut filmul.
Dar totul e subiectiv, nu te poti lua dupa mine.

fallen spunea...

Corect, insa intrebarea tintea in spatele efectelor speciale, intr-adevar nu uimitor de spectaculoase. Ma refeream la morala povestii care seamana a "frumoasa si bestia", mai atinge azi aceasta poveste vreo coarda sensibila, sau ne limitam la sus-mentionatele efecte speciale si cam atat?

Adrian spunea...

Povestea dragostei imposibile, chiar dincolo de specii ar prinde, cumva, atata timp cat are un sambure de credibilitate.
Faptul ca o gorila de tzspe' metri se indragosteste de o fiinta de cateva ori mai mica decat ea... Sa ma ierte D-zeu, dar chiar nu ma sensibilizeaza.
Nu m-am uitat la King Kong sa vad povestea de dragostea, ci modul de transpunere a filmului deja clasic, cu efectele speciale moderne.
Pentru frumoasa si bestia "remixata" cred ca sunt variante mai bune. Ca de altfel si pentru capitolul de efecte speciale. Dar din nou, asta iar tine de gusturi.

fallen spunea...

Dupa parerea mea, diferenta de specii, marime, pilozitate si de ce mai vrei tu este transpunerea in imagini a ideii de iubire imposibila, sub o forma extrema, ce e drept; insa, tocmai de aceea, scoasa in evidenta, fara subtilitati si metafore. Banuiesc/sper ca povestea nu se refera la latura fizica a iubirii, exceptand faptul ca sub un "ambalaj" de proasta calitate se poate ascunde un "produs" bun...Insa, asa cum spuneai, totul e subiectiv. Oricum, multumesc pentru "datul cu parerea" si te mai astept prin "ograda" mea.
PS. Nu ma pot abtine...Zi-mi ceva despre American History X, daca vrei; asta iti e "dedicata", tin neaparat sa iti exprimi opinia, din pura curiozitate personala.

Adrian spunea...

rasism si relatii dificile de familie. atat imi mai amintesc din American History.
l-am vazut acum 10 ani, chiar cand a aparut, si de atunci nu l-am revazut, asa ca nu prea e proaspat in minte si nu prea m-as pronunta in vreun fel.
tin minte ca m-a impresionat realismul cu care era prezentat subiectul. dar mai mult de atat... e cam in ceata.
nu prea am exprimat o opinie elocventa, dar mai mult de atat chiar nu pot.