joi, 19 iunie 2008

Atentie, cartile sunt periculoase!

Da, cartile sunt periculoase! Eu stiu asta, am facut greseala de a citi si am devenit dependent. Si e rau! Cartile, mai ales cele lungi, te fac sa pierzi notiunea timpului. Te transporta intr-o alta lume, facandu-te sa pierzi contactul cu realitatea. Iti dezvolta imaginatia, ceea ce poate fi periculos. Iti dezvolta vocabularul, riscand astfel sa incepi sa folosesti cuvinte si expresii pe care ceilalti vor spune ca le folosesti doar ca sa te dai mare. Asta, daca te vor mai intelege... Poti invata o gramada de chestii, culmea, unele chiar utile, si poti gasi raspunsuri la intrebarile alea care te macina pe dinauntru, intrebari pe care nu le pui nimanui deoarece sunt prea personale, sau pe care le consideri prea ciudate si ti-e frica sa nu pari ridicol sau prost daca le exprimi cu voce tare. Nu in ultimul rand, daca vreuna dintre carti va fi ecranizata, filmul, de care toti vor fi entuziasmati, ti se va parea clar mult mai slab si mai lipsit de substanta decat cartea, fapt ce iti va atrage comentariile prietenilor...
Ar mai fi multe de spus, dar ideea e ca acum, cu toate filmele si chestiile pe care le gasiti pe net, puteti evita cu destul succes cartile. Nu cititi, asadar, decat, in cel mai rau caz, vreun ziar sportiv, vreo revista cu multe poze si postere, sau doar rubrica "horoscop" si ultimele barfe despre vedete din diverse domenii. Viata va merge inainte si asa, va asigur de asta. Cat despre mine, dependentul de lectura, compatimiti-ma si tineti-mi pumnii: incerc sa la las:)))

3 comentarii:

Ita spunea...

"Iti dezvolta vocabularul, riscand astfel sa incepi sa folosesti cuvinte si expresii pe care ceilalti vor spune ca le folosesti doar ca sa te dai mare"


cata dreptate ai :)))

Ita spunea...

bun bun...ai dreptate...

darrrr...evitati cartile..nu e un
mesaj tocmai bun :))))
oricum majoritatea prefera un ziar sportiv dekt o carte :D

fallen spunea...

mesajul cu evitarea cartilor...hmmm, e psihologie inversa, spune-le oamenilor sa nu faca ceva, iar ei vor face:)))