vineri, 24 octombrie 2008

Mi-am amintit

Si in lumea asta a bloggerilor, blogosfera pe numele ei, functioneaza aceleasi reguli valabile si "afara"; sex, politica, violenta si/sau fotbal, si iata trafic, daca asta cauti.
Dar cum eu nu caut asta, raman la ale mele, si astazi spun cateva cuvinte despre ceea ce a primit denumirea de "pop-science". Fapte si date stiintifice prezentate accesibil si amuzant cand este posibil, emisiuni de genul Brainiacs, Mythbusters, How it's made si asa mai departe. Foarte bine, ramane sa sper si ca emisiunile au audienta, si ca oamenii se uita nu doar pentru a vedea fetele de la Brainiacs sau pe Kary de la Distrugatori - daca va uitati, stiti despre ce e vorba. Insa nu pot trece cu vederea nici ca acum cativa ani, nu chiar asa de multi, gaseam portii de pop-science si in rubricile de genul "Stiati ca", si in enciclopedii poate nu atat de elaborate si de colorate ca acum, insa la fel de valoroase ca informatie. Asadar, tendinta este ca ceva sa devina la moda pentru ca lumea sa fie interesata. Exemplu recent - LHC, cand s-au ivit peste noapte, la propriu, o gramada de fizicieni si astronomi brusc interesati de hadroni, gauri negre si asa mai departe. Care ar fi concluzia? Sa asteptam ca invatatul sa fie la moda? Sa luam drept model japonezii care fac eforturi incredibile, nu doar financiare, pentru ca scumpa lor odrasla sa beneficieze de avantajele invatamantului superior? Bine, e adevarat ca lucrurile difera si in privinta sistemului de invatamant... O durere mai veche de a mea, dar nu scormonesc acum prin rana.
Si, ca sa inchei rotund, sex, fete fierbinti, shaved pussy, hot teens, porno. Sa vedeti acum cate intrari o sa am pe blog!

Niciun comentariu: