duminică, 11 octombrie 2015

4 sfaturi care nu vă vor schimba viaţa.

În schimb s-ar putea să vă prindă bine la un moment dat.
Şi, înainte de a începe, sunt patru ca să nu fie trei, cinci, şapte ori zece. Ce, cifra patru ce are?
Bun. Here we go.
1. Nu mai luaţi antibiotice când sunteţi răciţi.
Pe lângă faptul că nu vă sunt de niciun folos, mai rău, vă ajută să dezvoltaţi toleranţă la antibioticul respectiv. Ceea ce nu e ok dacă veţi avea vreodată nevoie cu adevărat de un tratament cu antibioticul respectiv.
Da, ştiu că aţi citit pe net şi că prietenul vostru a trecut exact prin asta, a luat antibiotice şi i-a trecut. Ei bine, e mometul să mă consideraţi prietenul vostru şi, surpriză, să citiţi pe net ceea ce vă sfătuiesc.
2. Nu vă luaţi câine până nu conştientizaţi pe deplin ce înseamnă asta şi pentru voi, şi pentru el.
Nu e o chestie pufoasă care va face ce, când şi cum vreţi voi. E o fiinţă vie care are şi drepturi, nu doar obligaţii, ba mai mult, culmea impertinenţei, are şi necesităţi.
Dacă vii obosit de la serviciu sau uşor ameţit de la un chef cu prietenii şi nu mai ai chef/nu mai eşti capabil să scoţi câinele la plimbarea de seară, e posibil ca a doua zi dimineaţă să constaţi că răul, nesimţitul şi neascultătorul tău căţel, în ciuda faptului că l-ai dresat, s-a pişat în casă. Păi, ar fi cazul ca, înainte să îl cerţi ori mai rău, să îţi dai seama că vina îţi aparţine. Şi să îţi aduci aminte de faza în care ai tras maşina pe dreapta şi te-ai uşurat în primul boschet sau primul lan de porumb găsit, deoarece simţeai că explodezi. Faci conexiunea? Ar trebui.
Vrei mai puţine bătăi de cap, ia-ţi peşti de acvariu. Şi ăia au nevoie de nişte condiţii minime, dar sunt ceva mai uşor de îndeplinit.
3. Nu citi niciodată o carte doar pentru că toţi ceilalţi din jurul tău o citesc.
Când erai la şcoală înjurai lecturile obligatorii. De ce te-ai simţi obligat acum? Citeşti o carte pentru că vrei, te interesează, e pe gustul tău sau conţine informaţii de care ai nevoie, nu de aia că e la modă.
În plus, ca orice alt lucru pe care îl faci dintr-o oarecare obligaţie, nu-ţi va plăcea, nu te va destinde, nu vei rămâne cu nimic în urma lecturii, decât eventual cu sentimentul timpului pierdut. Mai treci înapoi la citit ceea ce îţi place. Aici poţi înota fără riscuri împotriva curentului.
4. Dacă tot te plimbi pe diverse reţele sociale/de socializare şi/sau pe site-uri cu ştiri, să ştii că nu eşti obligat să comentezi neapărat la orice postare apărută. Deşi te crezi expert în absolut toate domeniile existente, de la fotbal la vaccinuri, de la modă la fizică cuantică şi de la politică la ecologie, crede-mă, nu eşti. Aşa că mai bine abţine-te dacă nu ai ceva pertinent şi relevant de spus la subiectul respectiv.
Băgatul în seamă doar de dragul de a te simţi tu bine nu îţi va aduce decât fie ignorarea cu eleganţă a comentariului tău (ăsta fiind cazul fericit), fie reacţia celorlalţi participanţi la discuţie. Reacţie ce s-ar putea să nu îţi fie pe plac.
Aşadar, nu mai posta total agramat comentarii la articole pe teme literare. După cum nu fi "grammar nazi" la postări şi comentarii despre creşterea vidrelor de Jamaica. Pur şi simplu nu e relevant şi devii penibil. Public. Nu vrei asta.

Niciun comentariu: