marți, 8 aprilie 2008

Am meditat...dar nu prea mult

M-am gandit destul de mult (cam 5 minute, dar asta e mult pentru mine, de obicei sunt mai spontan - my mistake) daca are sau nu are rost sa scriu ceea ce urmeaza. Evident, am hotarat ca da, insa motivul e egoist din nou, adica vreau sa ma descarc. Frati si surori intru suferinta, partea masochista din mine s-a trezit si m-a imboldit sa fac lucruri necurate. Si am privit, si am ascultat, si m-am mirat, dar nu foarte tare. Asadar, am vazut de-a valma si aproape unul dupa celalalt oameni de ambele sexe care recunosteau ca: au facut sex pe bani, cu parteneri (mult) mai in varsta, si-au inselat perechea, au furat, au mintit, au santajat, au fost batausi platiti, au lucrat la videochaturi din "alea", nu isi platesc impozitele, conduc rupti de beti, nu si-au dorit copiii, etc. Acesta este rezumatul a doua sau trei editii din "Momentul adevarului".
Ce m-a deranjat la emisiunea asta sunt doua lucruri mari si late. Nu neaparat in ordinea importantei, primul ar fi ca prezenta astora la emisiune este considerata un act de curaj si de onestitate, ca omul si-a luat inima in dinti si recunoaste in fata unui numar de persoane ce pacate si nelegiuiri a savarsit el, si ce bine e ca si-a usurat constiinta. Well, scuzati-ma, dar bullshit! Eu consider ca sunt ipocriti, prosti in cel mai bun caz si evident porniti sa castige bani repede si fara prea mari batai de cap. Ce daca te faci de cacao in fata telespectatorilor? Ti se rupe, ai castigat ceva zeci de milioane si esti smecher. A, ai facut-o pe fiica-ta sa planga? Lasa, ca ii cumperi ceva frumos si ii trece. Se uita vecinii ciudat la tine de cand ai spus "o chestie"? Dar cine sunt ei, sa te judece?
E o tampenie, daca ai secrete care te apasa mergi la preot, ori ii spui sotului/sotiei/bestfriendului/jurnalului tau/psihiatrului si ai scapat. Dar nu o faci, ca nu esti motivat si stii ca prin recunoasterea faptei vei pierde ceva - respect, iubire, incredere etc. Aaaa, dar daca esti platit pentru asta...sigur, am vrut sa-l omor pe tata. Da, am fost curva. Exemplele continua. Se spune ca fiecare om are pretul sau. Ei bine, romanii sunt ieftini. (Poate or fi si altii, dar atata timp cat traiesc in tara asta, de oamenii astia ma lovesc in fiecare zi).
A doua chestie a fost - cred - o formulare gresita, in momentul in care un concurent a dat un raspuns fals. Teo (te iubim, esti tare, esti centrul universului etc, stiti personajul) ii spune tipului ca la preselectie, la aceeasi intrebare daduse alt raspuns, de aia aparatul a considerat acum raspunsul fals.
Urmeaza intrebarile. Unu: unde e detectorul? Ca eu unul nu am vazut fire, senzori sau vreun device cat de mic care sa semene cu asa ceva. Deci ce ii masoara concurentului, si cu ce? Eu stiu ca e vorba de puls, tensiune, transpiratie, respiratie, dilatarea pupilara, ma rog, chestii fiziologice. Cine i le masoara cu ce?
Doi: pai daca raspunsul de la preselectie este etalon, inseamna ca la preselectie pot sa mint lejer, si sa mint si la repetarea intrebarii in timpul concursului, ca "aparatul", prin comparatie, va zice ca e ok, nu?
Uuuuf...ma simt ceva mai bine. Dar nu mi-a trecut de tot!

Niciun comentariu: