duminică, 8 februarie 2009

Tragicomic

Un tip se prezinta la camera de garda a unui spital, spunand ca are ceva probleme la piciorul stang. Medicul descopera cu stupoare ca omul cazuse in urma cu patru zile si, zicea el, isi fracturase glezna. Neavand chef de complicatii, asigurari etc, si fiind priceput la toate, hotarase sa isi puna singur glezna in ghips. Zis si facut, doar ca folosise ciment (cam doua kile jumate, intr-o forma abstracta). Dar cimentul ataca pielea, o arde, si din cauza acestei senzatii neplacute venise omul la spital... Bun, dupa ce medicul a reusit sa indeparteze cimentul, cu un flex industrial, si o data cu cimentul si un strat de piele de pe piciorul omului, s-a constatat ca intr-adevar glezna era fracturata. In timpul tratarii ranii, medicul constata ca pacientul avea febra. Deoarece rana de la picior nu era infectata, il intreaba intr-un moment de inspiratie pe eroul nostru daca nu cumva mai are si alte lovituri pe care sa si le fi autotratat. Omul zice senin ca da, cu ocazia aceleiasi cazaturi, se lovise si pe partea stanga, dar tratase rana si i se parea ca totul decurge normal. Medicul ii cere sa vada si respectiva rana, care se dovedeste a fi o taietura de vreo 10 cm, cusuta cu...atentie...sarma de cupru!
Dupa spitalizare, tratarea corecta a ranilor si a infectiei care se generaliza si care l-ar fi omorat pe pacient in cateva zile, acesta a fost externat, nefiind insa convins in totalitate ca nu procedase corect. Medicul se asteapta sa fie genul de pacient cu care se va reintalni...
Povestea e reala. De comentat... doar daca mai aveti ce:)))

3 comentarii:

Anonim spunea...

Zic si eu ca tiganul care vede pentru prima data o girafa "Asa ceva nu exista!" :)) - observa ca bancul asta se poate aplica in foarte multe cazuri.
si zici ca-i roman, de-i priceput la toate? :D

fallen spunea...

Culmea, nu! E mai rau, american...

Anonim spunea...

:)) Credeam ca romanul este omul pricepul la toate. Se pare ca m-am inselat.
Hai sa-ti zic si eu o poveste adevarata, doar ca asta e cam tragica.
Doi frati, ea mai mica decat el cu 2 ani - el 4, ea 2 - se jucau ascunselea.
Copila s-a asculs in masina de spalat, fratiorul nu stiu cum a reusit si a aprins-o.......
Pana s-a intors mama acasa, copila era... pai, nu cred ca mai are rost sa-ti spun cum era. Aseara am auzit si eu de la mama, n-am idee daca asta a fost pe undeva prin tara sau pe undeva prin oras.
Cred ca mai bine tineam asta pentru mine.