marți, 11 noiembrie 2008

Nasol.Totul si peste tot. Asadar, propun o enigma.

Pai acum ca ne omoara criza mondiala, care s-a suprapus cu succes peste cea nationala (actionand sinergic, ce ziceti, ce cuvinte imi vin in cap dupa trei cafele?)), si fotbalul a devenit un fel de spectacol in deschiderea main eventului care este meciul de box/K1/street fight si alte combinatii, si profesorii insista pentru marirea salariilor intrand in greve de tot felul, insa nu am auzit pe nimeni ridicand problema recuperarii orelor pierdute astfel (nu ca ar fi foarte important, intreb si eu asa, sa ma bag in seama), si saracii de noi suntem fraieriti in hipermarketuri in ciuda controalelor facute, m-am gandit sa va propun spre rezolvare un caz aparent rezolvat, care insa pe mine m-a umplut de mirare si m-a lasat confuz.
Asadar, in timp ce incepeam al doilea pachet de tigari al zilei (nu incepeti, ca stiu!) si butonam telecomanda, am prins o stire care relata cum un roman a fost omorat in bataie in Italia. Initial am vrut sa scriu despre asta, insa a fost omorat de alti romani, asa ca planul a cazut. Care este misterul, va intrebati? Pai, imaginile aratau politistii supraveghind portiunea de trotuar pe care se afla cadavrul, acoperit cu un cearceaf, normal. In timpul imaginilor, crainica relata cum saracul baiat a fost batut si injunghiat cu o sticla sparta, si a murit in drum spre spital, in ciuda ingrijirilor. Aaaaa.....what? Asadar, avem urmatoarele ipoteze. Fie sub cearceaf nu era un cadavru, ci...altceva, in ciuda sangelui prezent. Pentru reconstituire. Dar nu cred, ca nu asa se procedeaza. Fie politistii l-au acoperit crezand ca e mort, pana au venit medicii, s-au uitat si au spus "stati asa, ca nu e mort", apoi l-au urcat in ambulanta, unde a murit, dupa care l-au adus inapoi si l-au asezat in pozitia initiala, sau b), l-au coborat unde s-a nimerit si i-au chemat pe politisti acolo... Si mai putin credibil. Fie imaginile transmise nu aveau legatura cu stirea in sine. Nasol, vorba titlului, ca asta nu e stire TV. Fie...mai ziceti si voi, ca asta spuneam, sa dezlegati voi misterul. De preferinta inaintea OTV-ului!:)))
Si apropo de fumat si de reclamele alea cu imagini cutremuratoare de pe pachetele de tigari (cei sensibili acopera imaginile, noi astialalti le ignoram cu succes...), am vazut un tricou ce facea campanie impotriva fumatului intr-un mod mult mai simpatic, si mai de efect pentru mine, cel putin. Trata problema cu umor (negru), iar textul zicea, in traducere din memorie, "Aveti grija de cei care-si mai aprind inca o tigara. Ar putea fi ultima." Hmmm?

Niciun comentariu: