miercuri, 21 ianuarie 2009

I told you...

Aseara am butonat de la un jurnal la altul, trecand prin diverse reviste ale presei si analize si comentarii despre, bineinteles, noua lege. Nu vreau sa preiau puncte de vedere, nici sa comentez mai mult decat s-a facut deja (stati, ca inca nu e gata!). Insa, probabil ca orice lege si hotarare de guvern si ce mai avem noi pe aici, nici aceasta nu va fi respectata complet. Sau, daca cineva este intr-adevar interesat, va gasi portite ca sa fie la limita legalitatii. Vorba unui avocat din ceva film, nu mai stiu care, "I don't break the law. I bend it". Ce mi-a placut cel mai mult din cele vazute a fost prezentarea situatiei ipotetice in care formez din greseala (pe bune) vreun numar de telefon al vreunui interlop, terorist sau ceva. Chiar si daca nu vorbesc, pe desfasuratorul convorbirilor mele telefonice acest apel va aparea. Sa vezi apoi batai de cap, ca trebuie sa-i conving pe potentialii anchetatori ca a fost o greseala...
Pe net, pe de alta parte, au inceput deja sa apara sfaturi utile de la baieti din astia care sunt implicati trup si suflet ITului despre cum poti naviga, trimite mailuri, descarca chestii etc. fara sa ti se afle IPul (sau asa ceva, imi scuzati ignoranta, ati inteles ce vreau sa spun). Tot asa, se presupune ca in telefonia mobila situatia va fi salvata de cartele prepay. Deci, pentru cei pe care legea asta i-ar incurca cu adevarat, rezolvari sunt. Concluzia? Un fel de mult zgomot pentru nimic.

2 comentarii:

Asibaris spunea...

Exact!!!!
În sfârşit, cineva realizează cât de lipsită de importanţă este ştirea asta - pentru cei care stau cuminţi în banca lor, pentru restul... vor veni şi vremuri mai bune. :))

fallen spunea...

Pai nu?