marți, 23 decembrie 2008

Intamplari

Trecere de pietoni semaforizata, la un sens giratoriu aglomerat. Verde. Ma angajez in traversare. Masina din stanga mea, in loc sa opreasca, accelereaza, cu toate ca avea rosu, si trece milimetric pe langa mine. Vreau sa-l salut cu my middle finger, dar nu am timp, ca idiotul se baga in masina din fata, care intrase regulamentar in giratoriu. Sarbatori fericite si lui.
Iau JB-ul de azi, sa caut un anunt. Daca tot iau ziarul, incep sa-l citesc. Renunt dupa ce vad un articol gen "stirile de la 17", cu ceva accident, plasat langa...exact acelasi articol, pana la ultima virgula, insa scris cu alt font. Si dupa un alt articol, despre un concert de jazz, articol al carui subtitlu era, citez din memorie, "oradenii sunt mari amatori ai acestui gen de muzica", dupa care urmeaza prima propozitie a articolului, "numarul spectatorilor prezenti la eveniment a fost destul de mic". Halucinant, nu-i asa?
Pornesc TV-ul, nimeresc despre ceva documentar despre revolutie, subtitrat. Subtitrarea nu avea diacritice, in schimb avea cuvinte de genul "innapoiat". Renunt.
Ma asez in fata PC-ului, incep sa ma uit aiurea pe diverse bloguri. Comentarii care incep cu iritantul "deci" ma fac sa realizez ca, alaturi de "se merita" si "decat", expresiile folosite incorect in limba vorbita au inceput sa invadeze si limba scrisa, care oricum e vai de ea saraca. In schimb exista o gama variata de idei care pot fi exprimate folosind abundent emoticonuri. Intre care mai prinzi cate un "a-ti vazut", "m-iam luat", "cunostiinte" etc.
Imi (mai ) aprind o tigara si incep sa scriu articolul asta. Trebuie sa ies iar in oras. Dar sunt pregatit psihic pentru noile provocari. Va tin la curent.

2 comentarii:

Asibaris spunea...

Imi amintesc de un post mai vechi de-al tau in care ai zis ceva de genul "parca toate permisele de conducere din Oradea sunt cumparate" - asta pe vremea cand nu aveam blog.
Cam trist, mai..:D Si eu trec prin acceasi groaza. :))

Vesicii - ma refer strict la romani aici - sunt chiar recunoscuti pentru faptul ca le place jazzul. Sincer... Toata lumea stie asta, mai putin voi.:))

Cat despre semi-analfabeti... m-am obisnuit cu ei, nu avem ce sa le facem. C'est la vie!

fallen spunea...

Nu stiu daca permisele sunt cumparate sau se iau prea usor, sau soferii, o data ce se vad cu permisul in buzunar, uita de ceea ce au invatat sau ignora cu buna stiinta niste reguli elementare.
Amatori de jazz sunt, intr-adevar, insa exprimarea din articolul ala era cam...enigmatica.
Iar despre semi-analfabeti...nu ma porni!:)))