miercuri, 10 decembrie 2008

Sinceritate

Sunt chestii pe care, oricat de destept ma cred sau sunt cosiderat, nu le inteleg. Sau nu in totalitate. Sau nu vreau sa le inteleg. Sau nu pot fi intelese de noi astia, muritorii de rand. Ultimul exemplu pe tema este chestia asta post-electorala. Sa fie clar, nu ma pricep la politica mai mult decat as spune ca e necesar, am notiunile de baza si mai comentez si eu din cand in cand, sa mai dau vina si pe altii, nu doar pe mine:). Trecand peste asta, nu inteleg cum s-a ajuns, de la mesajele, unele de-a dreptul disperate, din 30 noiembrie, care indemnau populatia sa mearga sa voteze deoarece se preconiza o victorie a PSD-ului care trebuia evitata neaparat, la situatia in care PSD negociaza cu PDL, eternul inamic, si fac imparteala ministerelor si a functiilor. Pai atunci probabil ca aveam dreptate cand spuneam de ce nu merg oamenii la vot. Ca nu are sens, oricum nu se rezolva nimic. Ma uitam aseara la propunerile pentru ministere si erau multe nume care trecusera deja prin functiile respective. Ma gandesc ca au plecat, de bunavoie sau siliti de cineva, din anumite motive. De ce sa repui in functie un fost ministru pe care anterior l-ai indepartat deoarece nu isi facea treaba? Hai sa ii mai dam o sansa? Poate a mai invatat ceva intre timp? Sau a invatat cum trebuie sa se miste? In plus, la multe nume vehiculate, primele cuvinte care imi veneau in minte prin asociere libera erau afaceri murdare, DNA, bani, terenuri....
Pe langa toate astea, tara resimte criza (unii zic ca nu prea, ma rog, isi permit), grevele si manifestatiile au fost doar amanate, nu s-a renuntat la ele, a mai aparut si revolta generata de taxa auto, datorita unei omisiuni din textul ordonantei, din cauza careia triplarea a intrat in vigoare de ieri, si nu din 15 decembrie, cum se anuntase...
Guvernul isi permite sa dea o ordonanta de urgenta pentru un eveniment (atribuirea de frecvente pentru televiziunea digitala, daca am retinut corect) care va avea loc in 2012 (!!!) - suna ciudat? pentru ca este!
Si isi permite sa anunte o gaura bugetara de 800 milioane de euro, in acelasi timp cu plata a 1.200.000 euro, reprezentand taxa TVA pentru zaharul trimis gratis de UE. Da, acelasi zahar care a fost distribuit in unele locuri ca cadou preelectoral din partea unor partide.
Si amana cu un an cresterea pensiilor, pe exact acelasi principiu pe care il tin minte de acum cativa ani, cand mama, in pensie fiind, imi spunea cu un zambet ca iar i s-a marit pensia, dar numai pe hartie, ca nu sunt bani.
Si, pe langa autostrazi suspendate, a trecut si la casele suspendate, ca nu stiu cum altfel poti numi o casa care a fost retrocedata, insa fara terenul pe care este construita.
Si lista continua... Hai ca mai stiti si voi din astea.
Ce sa mai zic? Sarbatori fericite, ca umor, chiar daca e negru, vad ca are toata lumea.

Niciun comentariu: